Üniversitemizde “Engelli Farkındalığı” Konferansı Düzenlendi

aığı sorunlara dikkat çekmek amacıyla, “Engelli Farkındalığı” konulu bir konferans düzenlendi.

Ağrı Özel Eğitim Uygulama Merkezi Özel Eğitim Öğretmeni Barış Aker ile Otizm hastası bir çocuğun Annesi olan Hayriye Altınsu’nun konuşmacı olarak katıldığı konferans, AİÇÜ Nezahat Çeçen Konferans salonunda gerçekleşti. Öğrenciler ve vatandaşların engelli insanlar hakkında bilgilendirilmesini amaçlayan konferansa, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Telat YANIK, Genel Sekreterimiz Ali BALKİS, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Konferansta açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. Telat YANIK, ‘Dünya Engelli Günü’nün dünyada yılın sadece bir gününde, ülkemizde ise bir hafta olarak kabul edildiğine dikkat çekerek, “Sadece belli günlerde değil, hayatın her alanında engelli vatandaşların farkında olmalıyız. Çünkü böylesine önemli bir konu ne kadar çok hatırlanırsa, toplumda engelli farkındalığı da o kadar çok artacaktır.

Üniversitemizde bugünü hatırlayıp, konferansı düzenleyen arkadaşlara ve katılımlarıyla bizleri bilgilendiren konuşmacılara teşekkür ediyorum” dedi.

“Engelli Farkındalığı” konulu bir konferansa konuşmacı olarak katılan Ağrı Özel Eğitim Uygulama Merkezi Özel Eğitim Öğretmeni Barış Aker, “Bütün insanlar eşit haklarla dünyaya gelir. Ancak gerçek yaşamda kimi gruplar fiziksel ve zihinsel farklılıkları nedeniyle bu haklardan mahrum kalır. Fiziksel ve zihinsel farklılığa sahip bu kişilerin durumu, şüphesiz küresel insan hakları sorunudur ve bu sorunun giderilmesi, topluma engelli farkındalığının aşılanması ve illerde özel eğitim uygulama merkezlerinin açılmasıyla mümkün olacaktır” diye konuştu.

Katılımcılardan Hayriye ALTINSU ise Otizm hastası olan çocuğuna teşhis konulduğu andan tedavi sürecine kadar geçen zaman zarfında yaşadıklarını anlatarak, engelli birey ailelerinin yaşadıkları zorluklara dikkat çekti. “Annelerin en büyük korkusu evlat acısı yaşamaktır. Biz engelli anneleri ise çocuklarımızdan önce ölmekten korkarız” diyen ALTINSU,  konuşmasıyla dinleyenleri duygulandırdı.

Konferans müzik ziyafeti ile sona erdi.

BASIN HALKLA İLİŞKİLER DANIŞMANLIĞI